Huis van Burgerkracht

huis_van_burgerkracht_LOGO_grey
In het Huis van de Burgerkracht tref je mensen in wie je je eigen passie of vragen herkent, breng je jouw ervaring en vergroot je je kennis of kom je voor inspiratie, een wandeling of de stilte. Het huis is van iedereen en voor iedereen die zich beweegt in het veranderende speelveld van overheden, ondernemers, maatschappelijke organisaties en vrijwilligers die zich inzetten voor hun dorp, wijk, straat, initiatief of vereniging. De traditionele rollen, verantwoordelijkheden, posities en belangen verschuiven. Dit brengt gedoe, onzekerheid maar vooral ook….ruimte. En nieuwe energie om dingen anders te doen. Stimuland neemt haar rol in de veranderende wereld door het initiatief te nemen voor het leggen van de fundering voor het Huis van de Burgerkracht.

Ons Huis

Wil je mensen ontmoeten, snuffelen in boeken en kennis nemen van bestaande projecten of wil je weten wat het Huis te bieden heeft, kom dan langs in ‘ons Huis’  te Vilsteren. Het voormalig parochiehuis naast de kerk is een prachtige plek om lessen te volgen, je te laten informeren, inspireren of coachten of om ontmoetingen bij te wonen of zelf te organiseren.

huisvandeburgerkracht.nl

Heb je praktische informatie nodig, dan kan je deze ook vinden bij het digitale huis. Op www.huisvandeburgerkracht.nl maak je kennis met bestaande netwerken van burgerinitiatieven. Bezoekers krijgen eenvoudig zicht op projecten die er als zijn. Middels een handig menuutje wordt je geholpen om zo snel mogelijk de juiste informatie te vinden: projecten die elders uitgevoerd zijn, passend aanbod aan de hand van je vraag of praktische informatie rond het opstarten, uitvoeren van ideeën of exploiteren van projecten.

Gilde Leren Delen

Wil je vaardigheden en kennis vergroten of heb je ervaring te delen, dan sluit je aan bij het Gilde Leren Delen. In het Gilde leer je delen door mee te doen aan een van de cursussen, leergangen of bijeenkomsten die de verschillende partners van het huis in samenwerking met het Huis aanbieden. Hierbij hebben we de visie dat ieder die haalt, ook iets te brengen heeft.

Het huis van de burgerkracht is een initiatief van Stimuland. Het Gilde Leren Delen wordt ontwikkeld in samenwerking met Boocom en de OVKK. Onze missie: Vergroten en bereikbaar maken van collectieve kennis, vanuit neutraal terrein het spel van besturen oefenen en leren, op een flexibele manier lokale initiatiefnemers, bestuurders, ondernemers en ambtenaren helpen uitgangspunten te benoemen om weer of opnieuw in gesprek te raken en te blijven. Stimuland ziet het Huis van de Burgerkracht als de katalysator die mensen in beweging brengt.

We houden het simpel. Stimuland heeft fundering voor het huis gelegd. Alles wat we doen, doen we vanuit de doelstelling bij te dragen aan een economisch en sociaal vitale samenleving (met actieve mensen die hun talenten op hun eigen manier inzetten voor hun woon- en leefomgeving). Het resultaat zijn toekomstbestendige initiatieven, uitgevoerde ideeën en beschikbare en bruikbare collectieve kennis.