Exploitatiescan kulturhusen, dorpshuizen en mfa’s

Tekorten op de exploitatie, aflopende subsidies en lastige samenwerking zijn slechts een greep uit de knelpunten waarmee stichtingsbesturen te maken krijgen bij het exploiteren en beheren van maatschappelijk vastgoed. In de praktijk blijkt het niet simpel om deze problemen te voorkomen of te verhelpen en het de betrokken soms gewoonweg “overkomt”. In het licht van deze problematiek is in opdracht van de provincie Overijssel de exploitatiescan ontwikkeld door ICSadviseurs in samenwerking met Kulturhus de Bijenkorf te Borne.

De exploitatiescan geeft een beeld van de globale exploitatie van een accommodatie. Bovendien maakt de scan het mogelijk om iedere accommodatie afzonderlijk te vergelijken met een landelijke benchmark van exploitatiegegevens. Hierdoor krijgen betrokken organisaties in een kort tijdbestek inzicht in hun exploitatieresultaten ten opzichte van andere landelijke kulturhusen en dorpshuizen. Deze scan is geschikt voor multifunctionele accommodaties met een maatschappelijke doelstelling, zoals kulturhusen, dorpshuizen en brede scholen. U kunt de scan hier downloaden: Kulturhusscan Overijssel 2014.

Handboek Exploitatiescan
Het unieke aan de exploitatiescan is de koppeling met het Handboek. Dit Handboek is geschreven als een kookboek, met heerlijke recepten voor de optimalisatie van de exploitatie van uw Kulturhus. We beschrijven diverse gerechten, de ingrediënten ervan, tips voor de bereiding en ‘best practices’ van uw collega’s. U kunt zich naar eigen smaak en behoefte laten inspireren door deze gerechten. Inspiratie die kan helpen bij het optimaliseren van uw exploitatie. Alle recepten worden overzichtelijk in dit Handboek aan u gepresenteerd, zodat u deze ook zonder de exploitatiescan kunt proeven!
Download hier het handboek.